Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl z Miłości.

Miłość nigdy nie jest jedyna
Ale szczególnie to powinna rozumieć
I pamiętać o tym jak Ojcze Nasz
Miłość wakacyjna biurowa czy tam turnusowa

Miłość wakacyjna jest krótka szybka intensywna
Że aż powala rozbuchaną namiętnością
Przekracza wszelkie granice
Perwersji Wyuzdania i Pożądania
Jak kornik drąży zakazany owoc
Doskonale pięknie i chętnie
I dlatego ostatecznie jest Karna
Cierpliwa Wyrachowana Cyniczna
Miejsce w szeregu miłości zna
Niczym niski rangą żołnierz
Nie pisze głupich łzawych listów
Nie pyka natrętnych niszczących
Siejących zazdrość esemesów e-maili
Nie fejsbuczy czy próbuje
Udowodnić w sposób chory
Ze należy do Twojej Klasy
Nie umieszcza zdjęć więc
Z nagą nikomu nie potrzebną
Prawdą?
Wreszcie nie puka do drzwi
Jego mieszkania i nie leje łeziątek
W rękawy jego właścicielki
Czy vice versa rogacizny
Cierpliwa więc jest konsekwentnie
Dyskretna jest i spokojna jest
Wie że trzeba i potrafi
Swoje i jego skierowanie złożyć
W uzdrowisku szpitalu rehabilitacyjnym,...
W jednym dniu i Bóg albo Szatan
Uszczkną im sezon z całego życia
Będą znowu królami namiętności
Rozsądnej acz żarliwej miłości
Bo widzisz droga Flo
Taka organizacja i konsekwencja
Czyż to samo w sobie nie jest Miłością
A poza tym nikt nie dany jest na zawsze
Nikt nie dany jest na wyłączność
Przerwy w starym dobrym małżeństwie
Zdrowe są jak sen na sianie w deszczowe popołudnie
Jak sen na sianie w gwiaździstą noc
Możliwości wiele jak miłości
Pozwalają dłużej wytrzymać jarzmo sakramentu

(Zbierane w wędrówce życiem zwanej
W latach 1995-2009r.Brzeg,Moszna,Polanica,
Syców,Cieplice itd.)

297 746 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!