Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dwa ciała,dwie dusze,jedno uczucie.

Miliony lat temu jedna dusza,
rozdzieliła się na dwoje,
minęły tysiące lat,
gdy te dusze znalazły swe ciała,
tak minęły następne lata,
by te dwie zagubione duszyczki,
te dwa zagubione ciała,
odnalazły się w miłosnym splocie zdarzeń.

On starszy od niej,
ona młodsza od niego,
dzieli ich wiele,
ale wiele także łączy,
spotkali się w świetle latarni,
przechadzając się miedzy ulicami,
wtem przywitało ich tylne siedzenie jej auta.

Wiedział,że nie jest to zwykła dziewczyna,
ma rude włosy,
chimeryczny charakter,
niebieskie oczy,
oraz usta smakujące jak ambrozja,
on nie odstawał od niej zbytnio,
hipnotyczne oczy,
boski uścisk,
oraz możność zadawania dziwnych pytań.

Obiecała mu,
że swe ciało przed nim kiedyś obnaży,
pokaże swe piersi,plecy,uda,nogi,
jednak jemu się do tego nie śpieszy,
bo wie iż Ona jest jak herbata,
jak posłodzisz jest dobrze,
jak nie to pij gorzką.

Jednakże nadszedł kres ich spotkania,
ruszyli w drogę powrotną,
myśląc o Sobie jak o zbawieniu.

I tak czekają na następne spotkanie,
by znów poczuć zauroczenie względem siebie,
spędzić z sobą tysiące chwil,
by padło tylko jedno zdanie,
kocham Cię .

1379 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!