Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesteśmy tam, gdzie cisza dźwiga ciężary.

mijamy się o muśnięcia rzęs
błądząc bezsennością
odrętwiałych spojrzeń

niech nazywają to jak chcą

choćby czekaniem
zlewającym się
z odcieniami szarości
gdy zapomniało o nas słońce

czy jeszcze pamiętasz ten zapach
tuż po deszczu

i każdy otwarty list
którego nigdy nie napisałam
...
https://www.youtube.com/watch?v=HTAnMevFDOk

26 000 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • szpiek

    15 March 2017, 07:28

    Nieprzeciętny tekst

  • Papużka

    13 March 2017, 21:16

    Dziękuję :)

  • zapach_bzu

    13 March 2017, 20:48

    Zauroczyłam się w tym wierszu...

  • silvershadow

    11 March 2017, 19:25

    Wspamiały wiersz.

  • 8 March 2017, 23:11

    Nieee, raczej baśniowo i relaksacyjnie. ;)
    Miłego wieczoru. :))

  • Papużka

    8 March 2017, 19:25

    Miło mi giulietka :)

  • giulietka

    8 March 2017, 08:59

    Piękny wiersz, Papużko, w moich klimatach, takie lubię:)

  • Papużka

    8 March 2017, 08:28

    Dziękuję panowie :)
    Arturze faktycznie brzmi, to zbyt topornie... dobra sugestia.
    Miłego dnia

  • 8 March 2017, 06:16

    Ptaszynka w krainie niedokochań. :)
    Ładne, chociaż te niedomówienia bym usunął. ;)
    Spełnienia i słońca, szczególnie w Tym Dniu. :))

  • 8 March 2017, 00:07

    Wersy chwytające za serce :)
    Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet :)))