Menu
Gildia Pióra na Patronite

Deus et tempus

Mija czas, czy tego chcesz
Czy też tego nie?
Z każdą sekundą
Upływają nam lata
Nic nie zrobisz z tą
Nieubłaganą siłą
I już wiesz od małolata
Że każdy umrzeć musi
I czy wierzysz w Boga
Czy też nie?
To i tak dopadnie Cię
Ale nikogo straszyć nie będę
Naszło tylko tak mnie po prostu
Na odwieczną refleksję
Że:
„Życie, choć piękne tak kruche jest
Wystarczy jedna chwila by zgasić je”
I właśnie, dlatego też
Kochaj innych ile tylko chcesz
Pozwalaj innym by Kochali Cię

http://www.youtube.com/watch?v=bJ8tso4vC-I

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • Insomniaa

    17 October 2012, 18:39

    wspaniały wiersz.

  • M44G

    15 October 2012, 16:37

    Pozdrawiam wszystkich, którzy wypowiedzieli się na temat tekstu. Dziękuję.

  • miramija

    14 October 2012, 21:27

    Nic dodać nic ująć Marjanie... piękne przesłanie... pozdrawiam :)

  • misiek45

    14 October 2012, 19:18

    Śpieszmy się kochac ludzi bo tak szybko odchodzą-cytat ks.Jana Twardowskiego-ileż prawdy w tym cytacie jak i w Twoim wierszu Marjanie- pozdrawiam serdecznie:)

  • NieBoska

    14 October 2012, 16:52

    Piękny wiersz Marjanie, przeczytałam ze wzruszeniem.

  • Elizabetta

    14 October 2012, 16:46

    Mądry wiersz o tym, że życie tak krótkie i najważniejsze w nim to być dla innych:)

    Pozdrawiam ciepło:)

  • Sheldonia

    14 October 2012, 16:22

    Lubie Twoje wiersze:)