Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nigrum linea

Migający kursorze…
Czekasz… i czekasz,
By opowiedzieć wiele,
Nad barierą języka.

Tańczysz… i tańczysz,
Pusta strona walczyka .
Ni w przód ni w tył,
A zegar w rytm tyka…

Wrażliwy na dotyk.
Przez palce wzburzony.
Słowa niosą sztorm,
W kroplach słonej wody.

Wybacz, że Cię męczę…
Z kąta w kąt przesuwam.
Bez zapachu kartki,
Atramentu z pióra…
Znaczysz dla mnie wiele,
Dajesz wolną przestrzeń,
Przecież mnie zrozumiesz,
Nie osądzisz przecie…

Tylko znów te słowa…
Ah, te słowa tylko…

„Ars longa, Vita brevis”,
Twórczo za to krótko....

https://www.youtube.com/watch?v=yX4iIPlwS5c

8535 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
  • Kedar

    12 December 2014, 17:21

    Zdecydowanie wiemy to oboje, że puste strony czasem niosą słów po dwoje. :)

  • WolfSoul

    11 December 2014, 11:32

    Dziękuję za ciepłe słowa :) Czasami trudno jest wybierać słowa kiedy wszystkie cisną się na świat, nie raz lepiej wybrać pustą kartkę. Również Pozdrawiam :)

  • Kedar

    6 December 2014, 09:26

    Bardzo ładny wiersz, jak zawsze, nawet zwyczajne miganie kursora może dla ciebie być motywacją do napisania tak pięknych słów. Pozdrawiam serdecznie