Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Czym jest „Niebo”?

Miejscem spotkań?
Jak wygląda?
Płynie na obłokach?
A może to pustka
Czysta i bezkresna?

Spotkać bliskich
A jeśli znają nasze sumienia?

Poznać Boga
Czy w ogóle można go poznać?
Poda mi rękę
I powie:
- Przyjacielu, czekałem na Ciebie !

A jeśli nie ma niczego?
W takim razie
Cóż nas czeka?

A gwiazdy?
Przecież nie zabiorą mi
Zachodu słońca, prawda?

4978 wyświetleń
41 tekstów
8 obserwujących
  • Chestnut

    3 February 2014, 17:59

    Nawet jeśli bliscy znają nasze sumienia, to tak jak Pan Bóg, przyjmą Nas z otwartymi ramionami- i to się właśnie nazywa prawdziwa miłość

  • scorpion

    20 December 2013, 23:36

    Niech tylko spróbują go zabrać...