Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jej marzenia

Między tym co rzeczywiste
i skraplające się powoli w umyśle
Tańczące iskierki- myśli
spowite godziną gdy wstaje dzień
a zachodzi to co było snem
Godzina marzeń, pragnień i mar
jęczących, cicho schowanych
by ujawnić się tylko teraz
tylko jej
Uczucia oplatające twarz
zastygłą w bezruchu
Zamknięte powieki malują obrazy
lepszego świata, gdzie dziewczyna znikąd
łapie iskierki uciekające
i zagania je na papier
Zamyka zeszyt i trzyma je mocno
Przy sobie. Teraz już wie,
że zostaną z nią na zawsze
przynajmniej one jedne
Samotność nigdy nie będzie już głucha
gdy usłyszy trzepot ich skrzydeł
gotowych do lotu wraz
dalej i dalej w świadomość nieświadomych mas

5582 wyświetlenia
30 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!