Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chcieć to z czasem za mało

Między nami
są jeszcze lądy nieodkryte
nadzieją cieniowane
i szepty nieśmiało składane
w zachwycie

są słowa i nazwy
ciepłe i przytulne przestrzenie
wszystkiego co przyjdzie
jakby odejść nie miało
w zapomnienie

ale jeśli tylko wciąż chcesz
nie zostanie

24 279 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    18 February 2014, 09:08

    to tamto też ;))

  • 18 February 2014, 05:42

    eee tam ładne to

  • Gaia

    13 February 2014, 20:25

    A oni
    tacy zwyczajni
    i niezwyczajni zarazem
    w zamkniętej przestrzeni
    tworzą codzienność
    światłoczułą...
    Dziękuję Onejko za ciepłe wersy :)

    Arti, przecież wiem.
    A poza wszystkim od nadziei do natury
    droga niedaleka i vice versa... ;)
    Dzięki :)

  • 13 February 2014, 12:50

    Ponieważ Ktoś mnie spytał, dlaczego się czepiam Natury, wyjaśniam - o matkę Nadzieję chodziło. :P
    Miłego dnia. :)

  • onejka

    13 February 2014, 10:44

    coś jest między nimi
    gorące lądy rąk
    dziewiczych lasów szepty
    doliny słów i jezior oczy
    między nimi jest przestrzeń...ta sama :)

    Chcieć, to za mało, ale od chcenia wszystko się zaczyna Beatko ;) ciepełka :)

  • 12 February 2014, 21:31

    Matkę N. ;)

  • Gaia

    12 February 2014, 20:50

    Ale, że matkę? ;)

  • 12 February 2014, 20:42

    No i podeptałaś niektórym... matkę... ;)
    Bardzo ładny wiersz. :)