Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla Ani [2]

Mieć Ciebie tak blisko...
Na wyciągnięcie ręki byłaś...
Lecz teraz wzrok mój pada nisko...
Gdyż wszystko to skreśliłaś...

Nie dałaś mi żadnej szansy...
Na więcej mi nie pozwoliłaś ...
Przegrałem, los mój marny...
Ale myślę, że słusznie zrobiłaś...

Nie jestem ani majętny, ani przystojny,
Ani rozrywkowy, ani wesoły, ani hojny...
Lecz zwyczajnie nudny....

Kto by chciał takiego wierszokletę...
Który ma w myśli dziwne ideały...
Będący w nich ciągle trwały i stały...

6671 wyświetleń
69 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!