Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Katyń II"

Miano pamiętne, przeklęte
przyciągnęło ku swym drzewom,
krzyżom białym z brzóz
kolejny pochód, cichy tłum,
w ciszy
w której ptaków śpiew
rozbrzmiewa w leśnej głuszy,
na wiosnę tam
polski urósł kwiatów łan
z krwawą barwą pamięci...
kwiecień tajemnicą się plecie.

10.IV. 2010r.
- pamięci Prezydenta RP
oraz wszystkich ofiar katastrofy samolotu
pod Smoleńskiem.

507 wyświetleń
10 tekstów
1 obserwujący
  • Seneka 18

    5 January 2012, 12:39

    …i tylko brzozy w katyńskim lesie odpowiedź znają, czy to, co się wydarzyło zdarzyć się musiało…