Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl mara

Miałem siewodnia sen
Oto anioł zszedł był z niebios
Ku mnie i rzekł
Dobra księga mówi
Nikt nie wie dokąd pędzi króliczek
Króliczek nie jest pewny
Że za każdym razem
Gdy pojawi się lis
Schroni się w cieniu żubra
Zawsze jest tak
Że kiedyś lis dogania króliczka
Oby wtedy
Królik nie pomyślał
A mogłem mieć lisice
Dlatego Carpe Diem synu
Carpe diem
A co do popiołu rzekł błękitnoskrzydły
To i tak się weń obrócisz
Innej drogi nie ma
A gdyby
Było jakimś cudem inaczej
No to wiesz
Wtedy wspólnie napiszemy
Nową Dobrą Księgę
I z tantiem będziemy żyć
Do końca
I jeden dzień dłużej
Potem toast wzniósł
Za wieczność
Rano na stoliku znalazłem
Dwa kieliszki od szampana
I błękitne pióro

297 714 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!