Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na skraju nocy

Mgła to taki niepokój
że słońce nam już się nie zdarzy
bo co może kryć się
po drugiej
stronie tej samej rzeki

Noc to taka udręka
gdy brak twoich słów
przy mej twarzy
kiedy ktoś myślom zbyt bliski
dłoniom wciąż boleśnie daleki

137 929 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    19 October 2011, 19:56

    Cudowny utwór!
    :-)

  • 12 October 2011, 18:23

    spoglądam
    w czerń nocy
    za smętny latarni blask
    tam
    gdzie zdałoby się
    kończy świat
    jesteś ty
    koniec mej udręki

    nocy
    kochanko tęskniących
    pozwól mi dojrzeć
    blask jej oczu
    za horyzontem
    budzącego się świtu

  • 11 October 2011, 11:12

    Piękne.
    Może rzeka wcale nie taka głęboka,
    Może kładka gdzieś blisko.
    Czasem starczy jeden rzut... oka ;)

  • 10 October 2011, 17:57

    Jak zawsze delikatnie, subtelnie i pięknie napisany wiersz:) Pozdrawiam:)

  • giulietka

    10 October 2011, 17:24

    Dario, takie właśnie mgliste myśli mnie naszły...

    Aga, jakoś nie mogę się od niej odpędzić, zwłaszcza teraz, gdy jest tak pięknie mgłą świat przykryty.

    Dziękuję za opinie i pozdrawiam ciepło:)

  • Akte

    10 October 2011, 10:08

    na mglisty ranek ukojenie, piękny wiersz
    pozdrawiam jesiennie