Menu
Gildia Pióra na Patronite

Papier, nożyce, kamień...

Mgła nad rzeką słów już opadła
ale słonecznych prześwitów
na szybie moich źrenic wciąż nie ma

Cisza sączy się z oczu
tnąc zimnym ostrzem szronu
papierowe usta

Jeszcze chwila i pęknie krzykiem
milczenia szklana skorupa
roztrzaskując snów kryształy
o brzeg serca z kamienia

137 919 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 27 February 2012, 11:29

    zburzmy ten mur
    za nią jest ona
    podłączona do respiratora
    pozwólmy jej żyć
    samodzielnie oddychać

    pozwólmy jej sercom
    naszym ożyć ...

  • Sylwia Friday

    25 February 2012, 18:22

    cudo.

  • Bogdan Z

    25 February 2012, 15:21

    Mgła nad rzeką słów już opadła....
    brak mi słów .... :)