Menu
Gildia Pióra na Patronite

Biblia snów

Mgielny pałac snów zburzyłam
Świat realny ułożyłam
Srebro księżyca w jeziorze odbite
Imiona na wieki na grobach wyryte
Wszystko zamknięte na stronach księgi
Przekleństwa, obietnice, wyznania, przysięgi
Orfeusza pieśń niosąca się przez nocy mrok
A z głębi lasu spogląda demoniczny wzrok
Złota harfa, którą dzierży anioł
To za jej melodią podążysz... tylko za nią
Pola soczystej zieleni
Morza jaskrawych promieni
Przekładam kolejną kartę
Pusto... słowa wytarte
Czy teraz sama historię mam tworzyć?
Czy teraz sama mam serce w to włożyć?
Czy nadal mam cierpieć by żyć?
Czy nadal mam cierpieć by śnić?
Spisałam kolejną kartę
Miliony są słów w niej zawarte
I tak zawsze dzień po dniu
Historię tworzę własnych snów
Tam świat mój, tam moje marzenia
Tam czas nie istnieje, tam nic się nie zmienia
Gdy księżyc gaśnie w blasku dnia
Zamyka się i księga ma
Leży śród innych... całkiem zapomniana
A gdy noc ją otula... otwiera się sama
Zabiera mnie tam... do krainy snów
Tam gdzie do życia budzę się znów...

11 839 wyświetleń
163 teksty
9 obserwujących
  • Raven

    10 September 2011, 11:30

    Dziękuję bardzo za uznanie ;)