Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mężczyzna, którego nie zdążyłam pokochać

Mężczyzna który przyszedł na chwilę
Niedbale
A potem na noc i na dzień trochę

Rozpłynął się nagle
W szeptach słonego od łez świtu
Zamarł jak motyl na ustach poetki

I tylko czasem jeszcze
Spotkać go można
W pogryzionych dłoniach
Tęsknocie wiatru
I tam
Gdzie Kili łączy się z Mandżaro

Dedykuję: Słońcu, którego nie ma

5917 wyświetleń
86 tekstów
19 obserwujących
  • zapach_bzu

    10 February 2017, 12:46

    JaiTy
    Dziękuję za Twoją chwilę zatrzymania nad moim tekstem :)
    Miłego dnia dla Ciebie :)

  • 7 February 2017, 22:55

    Świetny tekst.

  • piórem2

    1 December 2016, 16:12

    wcześniej czy później ujrzy światło

  • zapach_bzu

    1 December 2016, 15:24

    Bożeno, chciałabym do niej zaglądnąć. Najpewniej byłaby dla mnie ogromną inspiracją!

  • piórem2

    1 December 2016, 15:12

    to cos o czym także mysle, chyba nie czytasz mojej szuflady?