Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sonet do P***

Me sny jawą się stają
Myśli tak wciąż rozbiegane
Zmysły tak rozniecane
Miłością się upajają

Dotyk ciepłego policzka
Napawa mą duszę natchnieniem
Pióro mym ukojeniem
Muzą mą moja księżniczka

Nie ma poezji bez Ciebie
Ty sens nadajesz mym słowom
Jak słońce blasku na niebie

W samotni krwi serce nie pije
Bez ciebie jam ścierwo uschnięte
Ty sprawiasz że wiem po co żyję

48 112 wyświetleń
592 teksty
92 obserwujących
  • motylek96

    10 May 2011, 14:11

    I tak trzymaj:))

    Miłego dla ciebie i dla niej:)))

  • PetroBlues

    10 May 2011, 14:10

    Bo nie ma żadnego ale:) Miłego dzionka Motylku:))

  • motylek96

    10 May 2011, 13:38

    no i jest w końcu sonet dla Niebieskookiej:)))
    Zacząłeś delikatnie,zakończyłeś twardo.Jakby nie było żadnego ale...

    Całość fajnie się czyta:))