Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do Ciebie

Męczy mnie myśl ciągła o Tobie,
jednak nic z tym chyba nie zrobię.
Wyobrażam sobie czasem Nas,
idących wspólnie tam gdzieś przez las.
Ze strachu w pół razem objęci-
tak to miłość w sercach się kręci.
Dzięki Tobie strachu nie czuję,
tego uczucia nie zmarnuję.
Wszystko to jest jak ten piękny sen,
lecz już pora opuścić świat ten.
Teraz otwieram oczy moje,
mijam Cię obok- widzę Twoje.
Stoisz razem z koleżankami,
łapię Twój głos swymi uszami.
Choć nie masz figury z żurnala,
to jesteś dla mnie doskonała.
Wiem, że wiesz o moim istnieniu,
lecz nic o tym wielkim cierpieniu.
Odwzajemnij jedno spojrzenie,
spełnisz moje drobne marzenie,
będzie w nim dawka animuszu.
A w biurku kilka kropli tuszu,
na kartce zapiszę co myślę,
potajemnie do Ciebie wyślę.
Chciałbym abyś to przeczytała,
sama coś do mnie napisała.
Nie każdy człek jest doskonały,
popełni czasem dyrdymały-
bo miłość to uczucie złote
i z mądrego zrobi idiotę.

2411 wyświetleń
22 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!