Menu
Gildia Pióra na Patronite

3D

Matematycznie pytasz
Co cięższe jest
Kilogram upokorzeń
Czy kilo samotności

Na licytacji cierpienia
Każda cena za ból
Jest po raz pierwszy
I za razem ostatni

Boisz się innych osądu
obiektywnej prawdy szukasz
Lecz najsurowszym sędzią
Jest właśnie Twoje sumienie

Masz swój mały świat
Trójwymiarowe pudełko
Które nie mieści się
W płaskiej cudzej kartce

A kartka bywa zbyt dumna
Aby się zgiąć w twój rozmiar
I zaistnieć w trójwymiarze
Bo byłaby za mała
W dużym, lecz płaskim świecie

103 385 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    3 November 2014, 19:16

    Dzięki, jest motywacja dokończyć następne ;)
    Pozdrawiam

  • słoneczniki

    3 November 2014, 19:14

    Przemówił do mnie... dogłębnie