Menu
Gildia Pióra na Patronite

(Nie)retrospekcja

Masz mnie,
choć lekka jak piórko
zdaję się nie istnieć,
a jedynie
milczeć beztroską,
trzepotać powiekami,
bo podcięte skrzydła zrzuciłam
jak kokon.

Gdybym była tajemnicy córką,
pewnie lepiej zrozumiałabym
nieprzypadkowe zbiegi losu
i w ich stronę pokłon
twój.

9524 wyświetlenia
114 tekstów
83 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!