Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Masz cały świat przed sobą
Każde drzwi otworem
Dłonie wyciągnięte
Usta uśmiechnięte

Zamknięte.

Masz wnętrze
własne samotne

Obce.

Nie-zależność.
Wolną wolę wolny wybór wolność słowa
Pragmatyzm wykorzystanie wiedzy w praktyce ciąg przyczynowo-skutkowy

Masz ciało.
Ciało żyje życiem własnym
Pachnie swędzi kurczy się

Śmierdzi.
Od czasu do czasu odzywa się bólem miliardów istnień.

Duszę też masz
Dusza podobno po śmierci wędruje chodnikami
Ponad ciałem się unosi

Jesteś wolny.
Za trzy minuty zachód słońca.

11 833 wyświetlenia
154 teksty
31 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!