Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za orzechowymi drzwiami

Maryja na tym obrazie
zbyt mocno
wytuszowała rzęsy
z których kapie krew pod stopy
zmartwionego czasu

Wieczorem otwiera konserwę
w której pływają rybie dusze
otulone pomidorowym sosem
nie Jeruzalem
to Babilon XXI wieku
mówi ochrypniętym głosem
- amen -

Jakieś dzieciątko
zabłądziło za drzwiami
z wyraźnie rozrysowanym słowem - mamo
za zaciśniętymi ustami

Ziemia jest paprykowymi chipsami usłana

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    23 July 2013, 22:13

    Takie wiersze zostawiają w sercu ślad...

  • 23 July 2013, 12:20

    Jak zwykle, porusza...

  • Gaia

    23 July 2013, 11:14

    Można walczyć z wojną
    można nawet o pokój
    lecz zawsze to tylko walka
    a serce miłuje spokój...

    :)