Menu
Gildia Pióra na Patronite

Martwe drzewa

Martwe drzewa
Stoją bezwstydnie gołe
Odarte ze swojej potęgi
Ukazują swoje powyginane rozpaczą konary
Nienaturalne
Puste
Bezbożne
Obmywane deszczem
znajdują schronienie w zmroku
Żyją w ciemnościach nocy
wtopione w samotność
Niewidoczne
Przesiąknięte szumem wiatru
czekają na świt
aby ponownie umrzeć w promieniach słońca

19 703 wyświetlenia
162 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!