Menu
Gildia Pióra na Patronite

kolejny raz

mam wrażenie że bardziej składam się z drzazg
niż z całości
że moje końce świata
rozchodzą się we wszystkich stronach
że ta skorupa
zaczyna mi już za bardzo ciążyć

mam wrażenie że nawet jeśli wzięłabym się w garść
przeciekłabym sobie przez palce

czy mógłbyś mi powiedzieć gdzie jestem
i który to już raz umieram?

ja już przestałam liczyć
na cokolwiek

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 1 March 2019, 23:19

    marka, dziękuję.

    kati75, musi być równowaga.

  • kati75

    1 March 2019, 10:17

    gdyby życie składało sie tylko z dobrych rzeczy,które nas spotykają czy umielibyśmy docenić to co mamy?Czasem musimy coś stracić albo poświęcić

  • marka

    28 February 2019, 21:05

    Kawał życia w tym utworze.

  • 28 February 2019, 20:09

    Się trzymam. ;)

  • 28 February 2019, 17:37

    Wrażenie... bywa tylko naszą obawą, strachliwą naturą...
    Kaś, weź się w garść! Trochę przecieknie, ale zostanie samo gęste. :))