Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mam w doopie białe i czerwone
co są maja pięści zamiast dłoni
Mam w doopie białe i czerwone
rzygam na widok rac i spalenizny woni

Mam w doopie niepodległość
gdzie nie ma wolności
Mam w doopie niepodległość
co jest manifą wściekłości

Historia mistrza się przypomina
gdy widzę orła obok krzyża
Wolna ojczyzna zamiast duszy
ten widok jego nauce ubliża

Mam w doopie niepodległość
gdzie nie ma wolności
............

Wasz jest bóg i wasza jest biblia
wasza jest prawda i mądrości
nie ważne czy mają
potwierdzenie w rzeczywistości

Mam w doopie niepodległość
gdzie nie ma wolności
.........

Argumenty mylicie z opluciem
własnym zdaniem was obrażam
Trzęsą się wam ręce i nogi
gdy na myślenie was narażam

Mam ....

Czemu Bóg nie podpisał się na niebie
że jest autorem tego świata
byś był wolny i mógł nie wierzyć
i wybrać, mądrość mędrca lub wariata

103 036 wyświetleń
1195 tekstów
141 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!