Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekając na jutro

Mam uśmiech
po brzegi ust
wypełniony goryczą
i niemym szeptem,
choć chciałabym krzyczeć...

Mam oczy,
w których głęboko
za szklanym płaszczem
kryje się nikłe,
ale wciąż żywe światło...

I mam serce
szczelnie zamknięte.
Lecz pod skorupą
wciąż ciepła krew
płynie czekając na jutro...

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Alfa Centauri

    4 February 2016, 19:40

    Dziękuję:)

  • krysta

    2 February 2016, 21:37

    dobry wiersz.
    :)

  • Alfa Centauri

    21 January 2016, 22:24

    Dziękuję Adnachielu:)

  • Adnachiel

    19 January 2016, 08:48

    Każde słowo przenika na wskroś.
    Pełen emocji.
    Bardzo mi się podoba :)