Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla Ciebie Mamo

Mamo jesteś jak lilii kwiat.
Czysty i nieskazitelny.
Mamo rozkwitam gdy jesteś przymnie .
Pamiętasz jak chodziłyśmy nad tę rzekę,
Gdzie wokół kwitło mnóstwo kwiatów?
Plotłaś mi wianki a ja wrzucałam je do wody.
Polne świerszcze grały nam melodię o szczęściu.
A słońce tuliło nas w swych promieniach.
Mamo otworzyłaś mi tęczowe schody w głąb życia
I wszystko wydawało się takie proste.
Nauczyłaś mnie patrzeć duszą, kochać sercem.
Dostrzec to czego nie można zobaczyć oczami.
Teraz gdy jestem daleko od Ciebie
Spoglądam czasami w taflę rzeki
I widzę w niej Ciebie Mamo.
Nadzieję na lepsze jutro.

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    19 April 2012, 09:52

    Ja za swoją bardzo tęsknię jest daleko i rzadko się widujemy .
    A kiedy już się spotkamy dodaje mi energii na następne dni.
    Niema to jak kochana mama.

  • Sylwia Friday

    17 April 2012, 22:57

    Piękny. Aż łezki pojawiły mi się w kącikach oczu.