Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nigrum

Mam na swoim koncie kilkanaście wiosen
wyczerpałam limit szczęścia
została mi już tylko zima
nie kupie go jak masła
nieskończona biel
nie rozmnoże jak Jezus chleba
zimny podmuch
mogę za to sprzedać rozpacz
kupiłam szalik
teraz
kolejny płatek śniegu
zaraz
mróz
dopłacę

...

556 wyświetleń
16 tekstów
0 obserwujących