Menu
Gildia Pióra na Patronite

Klaustrofobia

Mam klaustrofobie
w tak małym świecie
na dłoni trzymam księżyc
słońce w pudełku chowam,
gwiazdy po ścianach rozrzucam
chmurami pragnienie gaszę,
w oceanie topię łez rzeki,
wulkanem gniewy uspokajam.
Pioruny w siły dostatnie
codziennie serce ładują.
I tylko siadam czasami na lodzie
by spojrzeć w czeluść za gwiazdy
bo w świecie, mam klaustrofobie.

2337 wyświetleń
27 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!