Menu
Gildia Pióra na Patronite

Malowanie muzyką

Malowanie muzyką

Fortepian szepce nuty miłości
Melodia niesie się wprost do serca
Skrada się w myśli
Wyświetla obrazy
Klawisze dotykane tworzą czar
Ucho łowi złaknione następnych nut
Wyobraźnia przenosi w dni minione
Pokazuje chwile
Koloryzuje
Ślad twego uśmiechu
Słowa
Ust dotknięcia
Dłoni spotkania
I znów muzyka
Patrzę na instrument i artystę
Dłonie pracują
Palce tworzą
Melodia obezwładnia
Sylwetka pianisty w ruchu
Cisza
Myśli jednak nadal odbierają bodźce
Malują obrazy

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 838 wyświetleń
275 tekstów
14 obserwujących
  • słoneczniki

    14 November 2012, 16:12

    Piękny obraz...

  • 14 November 2012, 12:58

    Pięknie zagrałeś.
    Pozdrawiam. :)

  • misiek45

    13 November 2012, 23:33

    Niezły wirtuoz z Ciebie Władku-pozdrawiam:)