Menu
Gildia Pióra na Patronite

małe piórko

małe piórko
delikatnie spada
gdzieś wysoko
zgubił je ptak
śnieżnobiałe
zachwyca świat

minęła chwila
zniknął blask
unurzane w błocie
zapomniane
leży na drogi skraju

a z nieba spada
i swą bielą zachwyca
kolejne
małe piórko

159 513 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Archangel_Marco

    19 March 2012, 23:04

    Jakże piękna metafora dzisiejszych sukcesów i porażek.