Menu
Gildia Pióra na Patronite

ptaszyna

maleńki wróbelek
przyleciał
na swoją zgubę
skończy
w paszczy kota

to nie jest złe
tylko smutne
jak ten świat

powie ktoś
po co przyleciał
na drugim domu też jest dach
mógł siąść tam

to nie jest złe
tylko smutne
jak życie

lecz i kot przeminie
i dom
i dach

i smutek

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • krysta

    13 February 2015, 19:57

    smutna prawda, wszystko ''przeminie''...wiersz piękny.
    pozdrawiam :)

  • PainWithoutLove

    13 February 2015, 19:41

    Bardzo mi się podoba, pozdrawiam :)