Menu
Gildia Pióra na Patronite

żeglowanie pod wiatr

Maleńką łodzią żegluję
po oceanie życia
z uszkodzonym sterem
i masztem w połowie złamanym.
Halsuję na uczuć wodach
gdzie czas zmienia nastroje
skąd burza namiętności
przypływa jako pozytywny omen .
Nie ważne ze łódż sie podtapia
że burze czy deszcz
do przystani drogę zagradza,
ważne że twoje słowa są sternikiem
żeglującym wytrwale przez mgieł
czas, pewnością siebie
wyciągając pomocną dłoń.
Nie chce zwolnić nawet na chwil kilka,
ja chcę jeszcze życiem
sie nacieszyć -
nie spoczywać na dnie
przeszłych dni...

2629 wyświetleń
28 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!