Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

słowa ucichły
łzami pisze
po twych ustach

pył nadziei się unosi
chwyć go w dłonie

lekko dmuchnij
niech zapłonie

cicho czekam
na odzew Serca ...

29.12.2015
Malusia_035

https://www.youtube.com/watch?v=lWA2pjMjpBs

55 991 wyświetleń
914 tekstów
93 obserwujących
  • Smurf007

    5 January 2016, 18:03

    blake77 znów imponujesz :)
    przypominasz o ważnych rzeczach.. postawach i wzorach godnych naśladowania..
    nawet w miejscach i 'skrawku świata' które nie jest wzorcowe..

    p.s.
    Mógłbym Ci spróbować powiedzieć co i jak - dlaczego tak jest.. ale zakładam że, nie potrzebujesz tego wiedzieć.. bo to tylko moja teoria ;P
    Ale dobrze prawisz :)

  • RozaR

    5 January 2016, 12:17

    Oczywiście - ale wytworzyłaś pewien schemat o charakterze romantyczno-prokreacyjnym.
    Poniższe awatary to modele które wyrażają swą aprobatę pod kuszącymi wierszami (zmysłowej Loli na zdjęciach ) .
    Tak wygląda to pisanie - a tłumaczę bo ładnie piszesz i szkoda bo to poezja pościelowa .
    Blake 77 - zerknij na inne portale i porównaj. Cytaty stały się romantycznym dołem gdzie spadają różowe nastolatki lub oni ,, emocjonalnie poturbowani " .
    Niewiele jest ciekawych tekstów - czyż nie ?

  • Malusia_035

    5 January 2016, 11:33

    Witaj RozaR :) Chyba nie jesteśmy tu dla Avatarów ,każdy se wstawia taki jaki mu pasuję ,poza tym tatuaże nie są złe ,zawsze za nimi stoi jakaś historia ,ale oczywiście wszystko z umiarem ,więc proszę nie oceniajmy się po wyglądzie bo to nie ten portal :)
    Każdy też piszę co mu w duszy gra :)

    Pozdrawiam Miłego Dnia :)

  • RozaR

    4 January 2016, 22:41

    Jak patrzę na poniższe zdjęcia profilowe ( prócz Aloyali )- awatary to rzygać mi się chce . Kobiety z tatuażami też nie wydają mi się ciekawe ( no nie do końca ).
    Tak myślę Malusiciusisiusiu że może warto też napisać coś wartościowego a nie tylko czułego. Wszak umiesz .
    Człowiek to nie tylko uczucia ( czytaj instynkty) .

  • aloya

    2 January 2016, 23:11

    Śliczny:))

  • krysta

    31 December 2015, 19:20

    Malusia sorry, że po wierszem...dziękuję za życzenia noworoczne przesłane na priv.- odwzajemniam :)
    Ja ogólnie dla wszystkich, także i dla Ciebie zostawiłam słowa na stronie.
    Pozdrawiam serdecznie :)
    Czas na zabawę sylwestrową. :))

  • mill

    31 December 2015, 16:04

    ...:*..............

  • krysta

    30 December 2015, 18:40

    Malusia wiesz, że lubię czytać Cię... świetny wiersz.
    Pozdrawiam serdecznie :))

  • RozaR

    30 December 2015, 17:07

    Prosto a czule
    Bez zawiłości a ze skutkiem
    Uznanie .

    Osiecka pisała też prosto ale tak dobrze i tak świadomie że oparła krytykom.

  • Iภғĭภĭтε βℓค¢қ

    30 December 2015, 13:02

    Chwyciłaś mnie za serce tym wierszem , piękny a ciche czekanie robi wrażenie !!

    Pozdrawiam cieplutko :))****