Menu
Gildia Pióra na Patronite

Łza

Łza delikatnie spływa po policzku.
Czuję jej chłód...
Koi rozpalony rumieniec.
Jedna za drugą coraz szybciej, wyzbywają się moich uczuć.
Czuję ich smak...
Spowijają moje suche usta.
Wyraźnie słony...
Jednak wyczuwam, delikatną słodycz straconej miłości.
Łączą się w przezroczystą krople.
Widzę każde wspomnienie odbijające się w tafli zgromadzonych emocji.
Chusteczka zbiera cały ból.
Ląduje do kosza...
Tam gdzie miejsce moich uczuć.

4843 wyświetlenia
35 tekstów
0 obserwujących
  • 25 April 2017, 11:43