Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obrazek

Ludzie malują obrazy
Tworzą je nie kolory
Tylko wybrane wyrazy

W świecie tym coraz więcej
Obraz za obrazem
Tworzą je usta, tworzą je ręce
Tworzą jedną wielką zarazę

Z wielu barw złożone
Obrazują przyjaciela, wroga
Męża kochankę, koleżankę i żonę

Z wielu barw, lecz i tak czarno na białym
Trzeba obsmarować wymalować by się nie czuć małym

A może byś tak, to malowane zaczął od AUTOPORTRETU
Nie maluj innych nie twórz portretów
Gdy nie znasz obrysu, zarysu, mój drogi Człowieku

http://www.youtube.com/watch?v=yXf5lNKpicQ

66 687 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    26 March 2014, 12:43

    Dziękuję Droga Iwonko, miłego dnia Życzę.

  • I.Anna

    26 March 2014, 11:54

    Trafne w wielu przypadkach ... dobry przekaz, zatrzymuje i zastanawia i myślę, że przestrzega...

  • M44G

    26 March 2014, 11:45

    Nie mylisz się.

  • onejka

    26 March 2014, 11:38

    Myślę, że generalnie wszyscy, choć myślimy po cichu o swoich wadach, malujemy się na piękniejszych...oko wciąż ma przewagę nad tym co niewidzialne.

    Wzajemnie

  • M44G

    26 March 2014, 11:33

    U tych ludzi co tak często smarują zapewne tak jest. Miłego dnia.

  • onejka

    26 March 2014, 11:31

    Autoportret, zazwyczaj mocno wyidealizowany, robi za dzieło, a bohomazem jest tylko.

  • M44G

    25 March 2014, 19:43

    Dziękuję panix Miłego wieczoru.

  • taktojax

    25 March 2014, 19:39

    Jest moc - jak dla mnie piąteczka z dużym plusem :D

  • M44G

    25 March 2014, 19:13

    Jak i ja Ciebie Pozdrawiam. Miłego i ciepłego wieczoru Droga Krystynko.

  • krysta

    25 March 2014, 19:12

    Dobry przekaz - co niektórzy mogliby wziąć do serca, ale nie...
    "Trzeba obsmarować wymalować by się nie czuć małym...''
    Pozdrawiam :)