Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ludzie gonią czas

Ludzie gonią czas
Biegną przez wiele tras
Nie szkodzi im gwar
Bo od diabła mają smar

Ja idę przez las
Mieszkam tu i tam
Nie należę do mas
Bo serce trzeźwe mam

Wpływa na mnie chwila
Która bywa miła
Dla niektórych ona jest zawiła
Bo to myśl starego debila

Bezdomnego szaleńca
Który szuka miejsca
W świecie wyścigu
Wiecznego pościgu

Włóczęga pisze tekst
Który w jego sercu jest
Choć nie dotrze do mas
Zatrzyma Cię na jakiś czas ...

694 wyświetlenia
23 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!