Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gwiazdy Ziemi

Ludzie czasem chcą umrzeć,
na chwilę,
By znaleźć się
bliżej gwiazd,
Nie wiedzą jednak, że dla najbliższych
są najjaśniejszą ze wszystkich gwiazd,
Są dla nich słońcem,
dającym światło w tunelu ciemnych prawd.
Są życzeniem
wypowiadanym do spadających gwiazd.
Orbitą
w której wiruje ich cały świat.
Księżycem,
oświetlającym im drogę przez ciemne życia zakręty.
Z nimi jak w niebie czują sie każdego dnia...
A jednak mają ochotę oderwać sie od Ziemi,
usiąść wśród innych niebieskich ciał.
Popatrzeć z góry na zwykły świat...
powrócić stęsknionym przyziemnych spraw...

dla P.

12 612 wyświetleń
113 tekstów
3 obserwujących
  • Insomniaa

    12 August 2012, 10:40

    "Ludzie czasem chcą umrzeć,
    na chwilę,
    By znaleźć się
    bliżej gwiazd,"

    to jest piękna myśl.