Menu
Gildia Pióra na Patronite

lubie te...

lubię te nasze nie-spojrzenia
kiedy ty nie patrzysz
ani ja nie patrzę
ale jednak obydwoje widzimy
doskonale
co robi to drugie

lubię te nasze nie-spotkania
kiedy ja tylko
przez przypadek
wpadam na ciebie
a ty całkowicie
niechcący
trafiasz na mnie

lubię te nasze nie-rozmowy
i słowa które nie mają żadnego znaczenia
wypowiedziane
wysłuchane
zapomniane
nie-wyznania

lubię te nasze nie-pocałunki
ot całkowicie zwyczajne zetknięcia warg
nie mające przecież nic wspólnego
(o broń Boże!)
z uczuciem
i jest tylko paraliżujące ciało
czucie
ust na ustach

lubię te nasze nie-bycie razem
kiedy w niebycie z naszych dwóch „być”
nagle stajemy się
przez te chwile
jednym
bytem

lubię tę naszą nie-miłość
pełną nie-zobowiązań
nie-przysiąg
nie-wierności
nie-planów
nie-nadziei
nie-przyszłości

i tylko czasami
gdy się zapomnę
rozkojarzę zadumam zamyślę
zastanawiam się jakby to było
spojrzeć na siebie
spotkać się
porozmawiać
pocałować
przez chwilę być razem
zapałać do siebie miłością

ale tak
SZALENIE
OKRUTNIE
BOLEŚNIE
lubię tę naszą nie-miłość

3518 wyświetleń
73 teksty
1 obserwujący
  • Malusia_035

    19 February 2015, 14:46

    bardzo ładny

    Pozdrawiam :))

  • fyrfle

    19 February 2015, 12:22

    Lubię to.

  • ewelli

    19 February 2015, 09:48

    Wierze w te polubienia .Pozdrawiam

  • krysta

    19 February 2015, 09:13

    ciekawy wiersz...
    pozdrawiam ;)

  • .Rodia

    19 February 2015, 00:52

    całkiem niezłe
    podobało się