Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wewnętrzny niepokój

Lubię swoje hipotezy,
gdy się martwię bez potrzeby,
chociaż często miewam rację,
przecież lubię swą frustrację...

Czasem lepiej nie dociekać
i nie myśleć, tylko czekać,
aż się stanie, co się ma stać,
chwila taka musi nastać...

Dobrze jest się przygotować,
lecz nie można debatować,
myśli i tak wezmą górę,
zostawiając w sercu dziurę...

24 366 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • marka

    16 November 2011, 21:20

    Lepszy jest sprawy koniec niż początek...
    Jakoś podobnie napisał kiedyś Salomon.

    Świetny, życiowy i bliski - chyba - każdemu wiersz