Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja mantra

Lubię
budzić się w uśmiechu,
gdy podparty na dłoni czekasz
z chwilą powitania.

Spotykam wyraz twoich oczu,
wtedy ja i świat mamy do siebie bliżej,
będąc tym samym.

Ktoś powiedział, że bliskość to wiele znaczeń,
a ja wciąż jestem cielesna.
Szukam twoich ramion jak dziecko,
by usłyszeć cichy rytm serca.

Lubię
się wsłuchać i powtarzać jak mantrę.

24 279 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    4 July 2013, 16:05

    Agnieszko - odwzajemniam :)

    Lacrimas -
    wiele i niewiele zależy kto idzie
    bliskość nie znaczy odległości
    zakrzywia czasoprzestrzeń

    Dzięki za oryginalny koment :)

  • Lacrimas

    29 June 2013, 23:47

    bliskość ma wiele drogi do przebycia
    dziś
    jutro
    po życiu

    w tym ostatnim
    jest chyba najbardziej przy

  • misiek45

    29 June 2013, 21:25

    Miło Cię czytac Beatko-pozdrawiam serdecznie:)

  • Gaia

    29 June 2013, 12:50

    Witaj Aniu :)

  • Pechowa_

    29 June 2013, 12:45

    Piękny wiersz, pozdrawiam ;)