Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesienny pamiętnik

Listek rósł na drzewie
Od maja po październik
Zielenią w słońcu się mienił

Teraz leży już na ziemi
Może ktoś go podniesie?
A zieleń w czerwień się zamienia

Przyszła dziewczyna
Która o miłości
Swój pamiętnik pisać zaczyna

Podniosła listek
Z listka zakładkę
Sobie zrobiła

Rósł listek na drzewie
Od maja po październik
Podtrzymywał życie drzewa

Teraz większe przed nim zadanie
Wyznacza granice miłości nieznanej

Nie miał by swej tajemnicy
Bez listka czerwonego
Dziewczęcy pamiętnik

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • agniecha1383

    23 October 2012, 22:47

    śliczny:)

  • Gaia

    6 October 2012, 11:25

    Wdzięczny strażnik tajemnic z tego listka i taki honor piastuje.
    Bardzo ciekawy motyw. Pomysłowo Michale :)

  • M44G

    28 September 2012, 17:55

    Wszystkim Dziękuję Serdecznie za opinie i za tak miłe słowa. Jesteście Wielcy.

  • aloya

    28 September 2012, 10:24

    Bardzo ładny wiersz Marianie zamyśliłam się. Taki mały listek niby nic a tyle znaczy.
    Ja też mam taki listek i mieści sie w nim ogrom wspomnień. Pozdrawiam:))

  • Julka 10

    27 September 2012, 23:31

    Marjanie bardzo ładny, lekki wiersz, ale Ty mi wytłumacz dlaczego piszesz " do paździrenik" , a nie października? :))

    dobrej nocy ;))

  • miramija

    27 September 2012, 23:17

    Uroczy wiersz... pozdrawiam :)