Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czasem z kołyski a czasem z trumny

Leżysz w małej skrzynce,
drewnianej.
Wyściełana jest atłasem
czasem różowego
lub białego koloru,
a czasem fioletowego
albo krwisto czerwonego.
Leżysz i łapiesz łapczywie powietrze,
a czasem już nie oddychasz wcale.
Czasami marzysz o przyszłości,
wiedząc,
że i tak twoje plany się zmienią,
a czasem myślisz o przeszłości.
Pragniesz się cofnąć.
Twoja skrzynka ma wieko!
A twoja nie ma...

877 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!