Menu
Gildia Pióra na Patronite

Maj jest taki naj?

Leży piórko na dywanie
Mama woła na śniadanie
Piórko to z poduszki
Należało do kaczuszki
Na śniadanie są jajeczka
No i chlebek, kubek mleczka
Mama, Tata, dwójka dzieci
Kotek z Pieskiem, też przyleci
Rozrabiają troszku latorośle
W majową niedzielę jest radośnie
Potem kościół, spacer i lody
Piękne oblicze wiosennej przyrody.

https://www.youtube.com/watch?v=NZEY7jrHr-M

66 738 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • Cris

    5 May 2015, 23:06

    sympatyczny wiersz.
    pozdr.

  • RozaR

    4 May 2015, 22:58

    prawie fajnie

  • M44G

    3 May 2015, 21:58

    Dziękuję Serdeczne Zosiu. Miłych snów życzę.

  • 3 May 2015, 21:42

    Leży piórko na dywanie
    Nie posprzątam miły Panie
    Przyszłam tutaj w odwiedzinki
    Do chłopczyka i dziewczynki
    Kotka, pieska pogłaskałam
    Fiszką Pana obdarowałam ;)

    Pozdrawiam :)

  • M44G

    3 May 2015, 18:07

    No to pyrsk

  • fyrfle

    3 May 2015, 18:03

    Sorry marjan, ale się napiłem. Magdalena Ogórek Królowa Polski i Caryca Rasyi stawiała, to siem urżnołem, a że takie słońce na Dolnem Ślonsku, to sie urżnołem, kak stokrotka świtem. Pozdrawiam,. wybacz.

  • M44G

    3 May 2015, 17:59

    Dzięki za odwiedziny Mirku.

  • fyrfle

    3 May 2015, 17:36

    To to, katolicki małeńskie lody, znaczit czytajem ksiendza Ksawerego Knotza!

  • M44G

    3 May 2015, 17:14

    :)

    :)

  • krysta

    3 May 2015, 15:44

    radosny wiersz...
    pozdrawiam MarJan :)