Menu
Gildia Pióra na Patronite

Środek zaradczy

Leży na ulicy kamyk zielony
Leży samotny obserwuje
Wszystkie świata strony
Świat ludzi go szokuje

Leży na ulicy kamyk zielony
Dokoła ludzi tłum szalony
Niedaleko dworca z pociągami
Ludzie krzyczą, machają rankami

Leży na ulicy kamyk zielony
Zimny kamień, szuka osłony
Podbiega z lekka blondynka
Schyla się i w dłoni zamyka

Jedzie powoli pociąg byle jaki
W kieszeni dziewczyny kamyki
Jedzie i jedzie wlecze koło za kołem
Blondyna rozgląda się za konduktorem

https://www.youtube.com/watch?v=AisLeOFawx4

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    31 March 2016, 07:17

    Miłego dnia Jolanto.

  • aloya

    30 March 2016, 23:57

    Bardzo fajny wiersz, i lekki .

  • M44G

    27 March 2016, 19:47

    Są są.

  • M44G

    27 March 2016, 19:33

    Oczywiście.