Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadal

Łez moich nie uświadczysz
Spłowiały za Twymi plecami
szeleszczące krople słów
Słony smak duszy
chusteczką wizerunku
Twego wycieram

Nadal widzę Ciebie
już nie spoglądając
Udaję obojętność
łzy wycierając

Niech szlag trafi obietnice
miłosnym tchnieniem wypowiedziane
Znów następnych kochać będziesz
Lecz tego czego szukasz
Nigdy nie zdobędziesz

W zasięgu ręki miałaś
Już wielu z płaczu okradłaś

39 257 wyświetleń
551 tekstów
4 obserwujących
  • Naja

    22 November 2013, 18:13

    Bardzo wymowny wiersz.
    Podoba mi się bardzo :-)