Menu
Gildia Pióra na Patronite

wikt i opierunek

leżę w szpitalu
mam łóżko
stolik dzienny
i lampkę nocną jak światełko w tunelu

karmią mnie po kropelce
bym przełknął chorobę
i nie zakrztusił się zdrowiem

biało czerwona pościel
nasze dziewictwo narodowe

18 723 wyświetlenia
167 tekstów
5 obserwujących
  • piórem2

    21 June 2018, 10:11

    Jak sie chce być zdrowym lepiej omijać zoz

  • 21 June 2018, 09:59

    badania kontrolne
    powoli spływam stąd
    jak ta kroplówka
    pozdrawiam tych poza zoz-em

  • 21 June 2018, 09:12

    starczy ta kropelka na przełkniecie choroby ;-)

  • piórem2

    21 June 2018, 08:53

    Może coś Ci przywieźć?

  • 21 June 2018, 08:37

    mocny dobry metaforyczny tekst