Menu
Gildia Pióra na Patronite

ZAWRÓT GŁOWY

Leżę na łóżku, oczy wbite mam w sufit
Obmywa mnie cisza
Blask gwiazd unosi mnie w przestrzeń
Wiruję - choć to tylko zawrót głowy

Wracam i uciekam
Biegnę i padam
Podnoszę się, przeklinam noc
Kamieniem rzucam w księżyc
Bezsilność, bezsenność

Myśli rozszarpują pamięć
Kąsają
Krwawią wspomnienia
Rodzą się nowe wersje minionego
Powstają nowe słowa
Zlepiają się wiersze

A ja wciąż leżę na łóżku,
oczy wbite mam w sufit
Obmywa mnie cisza
Blask gwiazd unosi mnie w przestrzeń
Wiruję - choć to tylko zawrót głowy

19 703 wyświetlenia
162 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!