Menu
Gildia Pióra na Patronite

taniec

lekko tak
zatańczyć na krawędzi dnia
unieść się
w podskoku
zatoczyć w piruecie
i upaść by powstać
wskoczyć w noc
z błyskiem w oku
by rozjaśnić mrok
rozkołysać
na linie istnienia
co wyznacza horyzonty
snów
i biec
biec przed siebie
po świt

4098 wyświetleń
39 tekstów
2 obserwujących
  • DorotaB

    2 July 2010, 00:20

    Ładny wiersz i jego tematyka.

  • awatar

    1 July 2010, 23:34

    Lekko się czyta i ładne zakończenie +:)