Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

łapię w śidło
słoneczne motyle
zachodzącego słońca
unosi się sekunda bycia
nad taflą wody

siedzę tak wpatrzona
w daleką przyszłość
naga i wychłodzona
z garścią uczuć
przemokniętych od deszczu

spoglądam na życie
okiem magika
świat odbija się w kolorach tęczy
trzeba brać to co dobre
nie bać się jutrzejszej nocy

24 001 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • giulietka

    9 August 2018, 08:46

    To wielka umiejętność spoglądać na świat okiem magika.
    Ty ją posiadłaś!

  • 7 August 2018, 12:53

    Subtelnie o garści uczuc przemokniętych