Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ogień w butelce

łapiesz ogień w dłonie
zamiast podmuchem wzniecać

jesteś wiatrem z którym tańczę
Z którym się wzbijam i rosnę

Od tego żaru czerwieni się przestrzeń
Od tego żaru spopiela smutek

ponieś mnie w świat tak jak teraz
nie da się ognia zamknąć w butelce

11 108 wyświetleń
117 tekstów
18 obserwujących
  • zapach_bzu

    30 November 2016, 12:27

    Ciężko panować nad żywiołami... :)